Leave Your Message
Fei Changyun, senior konsulentsjef i Shanghai Nonferrous Network: Kobberforbruket i tråd- og kabelfeltet er på en nedadgående trend

Nyheter

Nyheter Kategorier
Utvalgte nyheter

Fei Changyun, senior konsulentsjef i Shanghai Nonferrous Network: Kobberforbruket i tråd- og kabelfeltet er på en nedadgående trend

2024-04-24

Fei Changyun introduserte at i 2023 var Kinas totale kobberforbruk omtrent 16,34 millioner tonn, og kraftindustrien sto for 35% av kobberet, som er industrien med mest kobber I 2023 var kobberforbruket i andre felt av husholdningsapparater, transport og anleggsmaskiner var på henholdsvis 28 %, 13 %, 12 %, 7 % og 5 %. Og tråd- og kabelfeltet står for ca. 65 % av kobberet som brukes i kraftindustrien.


"Kobberforbruket av ledning og kabel i Kina økte år for år fra 2018 til 2028, men vekstraten for denne delen av forbruket har avtatt siden 2024," sa Fei Changyun at kobberforbruket i lednings- og kabelindustrien er et produkt av markedet størrelse og kobberforbruk.


Det forventes at kobbersubstitusjonsfenomenet vil videre etter fullstendig avslutning av solcellestøttepolitikken i solcellekraftproduksjonskabler. Alle linjer med vindkraft på land eller kobber og aluminium som erstatter vindkraft til havs krever høye kabelkrav, lav risikotoleranse og liten mulighet for å erstatte kabler.